U nedjelju 21. kolovoza 2022. godine, na blagdan Gospe Voćinske, u Voćinu je održano središnje slavlje 25. obljetnice Požeške biskupije. Tom je prigodom apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj msgr. Giorgio Lingua  pročitao poruku pape Franje.


Časnom bratu
Mons. Antunu Škvorčeviću
Požeškom biskupu

S velikim zadovoljstvom primio sam pismo kojim ste me obavijestili o proslavi XXV. obljetnice osnutka i uspostave Požeške biskupije. U ovoj svečanoj prigodi upućujem srdačne pozdrave Vama i Narodu Božjem koji je povjeren Vašoj pastirskoj brizi, s nadom da će ovaj radosni jubilej dodatno učvrstiti privrženost Isusu Kristu i potaknuti na velikodušno kršćansko svjedočanstvo.

Rado se pridružujem duhovnoj zahvalnosti Požeške Crkve koja uznosi Bogu svoju hvalu za darove primljene tijekom proteklih dvadeset i pet godina te zazivam zagovor Majke Božje, koja se u svetištu u Voćinu posebno štuje i zaziva kao Majka od Utočišta, i svetoga Lovre, đakona i mučenika, nebeskoga zaštitnika Vaše mlade biskupije. Neka Bog po njihovu zagovoru izlije obilje svojih duhovnih blagodati na sve vjernike ove mjesne Crkve kroz razna pastoralna nastojanja planirana o proslavi srebrnoga jubileja. S ovim željama Vama, Časni brate, kleru, redovnicima i redovnicama i svim vjernicima od srca udjeljujem zamoljeni Apostolski Blagoslov.

U Vatikanu, na svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove,
16. lipnja 2022. godine

Franjo