Zajednica ministranata župe Davor danas broji pedesetak članova.

Najmlađi su oni koji svakodnevno poslužuju kod oltara i na taj se način uče zajedništvu i svemu onome što krasi jednog pravog ministranta.  Nakon što to savladaju, u višim razredima se uče ministrirati i u asistenciji. Asistencija je skupina od šest posebno uvježbanih ministranata koji misno slavlje čine još svečanijim jer se ono odvija s kadionicom i svijećama.

Osim ministranata osnovnoškolaca i srednjoškolaca – župa Davor se može pohvaliti i s ministrantima suradnicima (studentima i radnicima) koji zbog svojih životnih obaveza ne mogu svakodnevno sudjelovati u životu ministrantske zajednice, ali koji se, dolaskom u župu prilikom velikih blagdana, rado odazivaju na ministrantsku službu.

Također, u ministrantskoj zajednici župe Davor postoje i sakristani koji su zaduženi za pripravu ministranata za svetu Misu. Oni su položili i mali ispit o liturgijskim predmetima, ruhu i ostalim pojmovima koji su važni za ministrantski život.

Nadalje, osim u gore navedenim, ministranti sudjeluju i u brojnim drugim aktivnostima u župi (čitanju, pjevanju, predmoljenju klanjanja, odlasku na hodočašća, uređenju crkvenog dvorišta . . .).

Susreti ministranata održavaju se subotom prijepodne, a raspored ministriranja čita se svake nedjelje na dječjoj Misi i dostupan je na našim mrežnim stranicama.

Ministranti župe Davor redovito sudjeluju na Biskupijskom susretu ministranata.

Mnogo toga bi se moglo napisati o velikoj, veseloj i razigranoj ministrantskoj zajednici župe Davor. Brojni njezini članovi svjedoče o tome kako se dio slobodnog vremena može provesti Bogu na slavu i na korist cijeloj župnoj zajednici!