Župna kateheza

Župna zajednica pozvana je pratiti čovjeka na putu razvoja u cjelovitu osobu koja će u danom trenutku vlastita života moći dati odgovor na pitanja: što znači biti vjernik kršćanin, što znači biti odgovoran za svoju župnu zajednicu i njezin rast.

(Usp. Župna kateheza u obnovi župne zajednice. Plan i program, Zagreb – Zadar, 2000., 125.)

I naša župna zajednica želi pratiti mladu osobu na putu njezina duhovnog sazrijevanja, stoga se  u našoj župi redovito održava župna kateheza za učenike.

Cilj župne kateheze  je što dublje uvođenje u osobno iskustvo te slavljenje i življenje vjere u svojoj župnoj zajednici.  Župna kateheza je mjesto gdje se vjernicima želi pružiti što dublje upoznavanje vjere kroz Isusovu radosnu vijest, te kako kroz liturgijsku godinu i sakramente živjeti svoju vjeru u župnoj zajednici kako bi mogli vjeru svjedočiti i iz nje djelovati.

Voditelji župne kateheze u našoj župi su župnik, časna sestra i vjeroučiteljica, no želimo podsjetiti kako su se roditelji na krštenju pred Bogom i Crkvom obvezali biti prvi vjeroučitelji svojoj djeci, a to znači da roditelji trebaju voditi brigu da djeca redovito sudjeluju u župnoj katehezi i na taj način se aktivno uključuju u život svoje župne zajednice.

RASPORED ŽUPNE KATEHEZE U ŠKOLSKOJ GODINI 2018./2019.

Drugi razred – Četvrtak u 9:00 sati

Prvopričesnici – Srijeda u 9:00 sati ili 13:30 sati

Četvrti A razred – Utorak u 9:00 sati

Četvrti B razred – Utorak u 9:45 sati

Peti razred – Srijeda u 14:45 sati

Šesti razred – Srijeda u 15:30 sati

Sedmi razred – Utorak u 15.30 sati

Krizmanici – Utorak u 16:30 sati