Biskup Antun Škvorčević uputio je svim župnicima Požeške biskupije Odredbu o zvonjenju na Uskrs te o blagoslovu uskrsnog jela. U Odredbi biskup piše:

 

» Poštovana i draga braćo župnici!

 

Vjernici u izolaciji zbog opasnosti koronavirusa nisu u mogućnosti sudjelovati u župnim crkvama na proslavi Svetog trodnevlja Gospodinove muke, smrti i uskrsnuća, što stvara određenu tjeskobu u njihovoj i vašoj duši. Potrebno je nastojati oko znakova duhovne povezanosti, koji imaju za njih i psihološko značenje. U tom smislu, 12. travnja 2020. na svetkovinu Uskrsa, nakon podnevnog zvona anđeoskog pozdravljenja, neka se na svim župnim crkvama Požeške biskupije oglase sva crkvena zvona te u trajanju od deset minuta vjernike podsjete na radost Isusove pobjede nad zlom i smrću te mu prije uskrsnog obiteljskog objeda odgovore svojom zahvalnošću i molitvom.

 

Nastojte ih prethodno obavijestiti da ćete se na Uskrs u podne nakon svete mise u crkvi bez naroda pridružiti molitvi u njihovim obiteljima, te blagosloviti sve jelo što će ga staviti na uskrsni stol, da ono bude korisno za tijelo i učvrsti njihovo obiteljsko zajedništvo s uskrslim Gospodinom. Tom prigodom svaki će župnik upotrijebiti obrazac molitve „Blagoslov jela za Uskrs“ iz Rimskog obrednika „Blagoslovi“.

 

Uz želju za obiljem Božjega mira u svim našim obiteljima za Uskrs, na sve zazivam Božji blagoslov.«