Razrješenja i imenovanja u Požeškoj biskupiji

Nakon nedavne smrti nekolicine svećenika Požeške biskupije, biskup Antun Škvorčević razriješio je dosadašnjih službi i imenovao na nove dužnosti sljedeće svećenike:

 

Dražen Akmačić, razriješen službe župnika u Župi Bezgrješnog začeća BDM u Vetovu te imenovan župnikom Župe sv. Augustina Biskupa u Velikoj i voditeljem Doma sv. Augustina u Velikoj.

Dejan Ilić, razriješen službe župnog vikara u Župi Rođenja BDM u Kutjevu te imenovan upraviteljem Župe Uznesenja BDM u Novoj Bukovici.

Mario Matijević, razriješen službe upravitelja Župe Uznesenja BDM u Novoj Bukovici i imenovan župnikom u Župi Kraljice sv. Krunice u Novoj Gradiški.

Mario Sanić, razriješen službe župnika u Župi sv. Augustina Biskupa u Velikoj i imenovan župnikom Župe Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški te razriješen službe dekana Kaptolačkog dekanata i voditelja Doma sv. Augustina u Velikoj.

Ivan Štivičić, razriješen službe upravitelja Župe Kraljice sv. Krunice u Novoj Gradiški i imenovan župnikom u Župi Rođenja BDM u Kutjevu.

Augustin Tašić, imenovan pastoralnim suradnikom u Župi sv. Augustina Biskupa u Velikoj.

Želimir Žuljević, razriješen službe ravnatelja Kolegija Požeške biskupije i rektora crkve sv. Lovre u Požegi te imenovan župnikom u Župi Bezgrješnog začeća BDM u Vetovu.

Željko Volarić, razriješen službe župnog upravitelja Župe Bezgrješnog začeća BDM u Novoj Gradiški.

Svi novoimenovani župnici bit će uvedeni u službu prije prve korizmene nedjelje, 21. veljače 2021.