Dragi župljani župa Davor i Orubica!
Hvaljen Isus i Marija!

Ne mogu vam opisati koliko sam radostan što već ove subote i nedjelje možemo biti zajedno i susresti Isusa ne samo u Riječi, što smo mogli i kod prijenosa misnih slavlja, već i u Njegovom Presvetom Tijelu koje nam daje za blagovanje. Zanimljivo je primijetiti da smo posljednji puta bili zajedno na Sv. Misi na svetkovinu Sv. Josipa, a upravo večeras na blagdan Sv. Josipa Radnika prestaje zabrana slavljenja Sv. Misa s župljanima. Neka nas i dalje prati zagovor Sv. Josipa zaštitnika obitelji i naše Domovine.


Na našu žalost još uvijek traje ugroza od prenošenja virusa, te vrijede propisane mjere kojih se treba pridržavati. I dalje se savjetuje starijim i bolesnim osobama da ostanu kod kuće i prate prijenos mise na TV-u. Za nas koji ćemo biti na svetoj Misi vrijedi udaljenost od 2 metra. U Davoru je to svaka druga klupa, a u Orubici smo rasporedili klupe na propisanu udaljenost. Na kor idu samo pjevači. Na ulazu u crkvu susresti ćete naše odbornike i volontere koji su zaduženi za raspored sjedenja i dezinfekciju ruku. Molim vas da poslušate njihove upute. Bilo bi dobro da sjednete kao obitelj u istu klupu, jer na taj način nas može biti više u crkvi. Nakon svake mise dezinficirati ćemo klupe i ostale površine. Za ovu nedjelju najavljuju kišu, a vjerujem da ćemo već slijedeće nedjelje imati misu na prostoru ispred crkve. U crkvu ulazimo na glavni ulaz, a izlazimo pojedinačno ne stvarajući gužvu.

 

Razglas smo postavili tako da ćete moći sudjelovati na svetoj Misi i na prostoru izvan crkve. Umjesto geste pružanja mira možemo nakloniti glavu. Za primanje svete Pričesti ostanite na svojim mjestima. U Orubici vjerujem da će nas većina stati unutar crkve na misi u 09.30.
U Davoru nas je više na misama, te ćemo se za ovu nedjelju rasporediti po ulicama na četiri mise. U subotu u 19 sati i nedjelju u 8, 11 i 18 sati. Važno je da pokušamo poštovati raspored, jer tako možemo doći s obitelji i biti zajedno na misi. Ušli smo u mjesec svibanj posvećen Blaženoj Djevici Mariji i prije svake mise molimo krunicu i litanije. Neka nas prati Njen moćan zagovor.

RASPORED NEDJELJNIH SVETIH MISA U DAVORU:

SUBOTA U 19 SATI: ulice: Tomislavova, Nazorova, Kerdićeva, Školska i Brlićeva.

NEDJELJA u 8 SATI: ulice: Gundulićeva, Strossmayerova, Lisinskog, Starčevićeva, Športska, Lađarska, Gupčeva i Komčić

NEDJELJA U 11 SATI: ulice: Savska, Zvonimirova, Mihanovićeva, Frankopanska, Krešimirova, Krenova i Radićeva

NEDJELJA U 18 SATI: ulice: Mažuranićeva, Gajeva, Svačićeva, Dudinjak, Kačićeva, Jelačićeva i Strma


Vidimo se😉

Vaš župnik Mario